מהי רשלנות רפואית בהולדת בעוולה?
החוק קובע כי רשלנות רפואית הינה מצב שבו הרופא המטפל עשה מעשה כלשהו, שרופא סביר לא היה עושה, או לחילופין חדל מלעשות משהו שרופא סביר היה עושה, וגרם בכך לנזק למטופלת. רשלנות רפואית בהריון עשויה לגרום נזק בלתי הפיך למטופלת מעקב הריון רשלני.
במסגרת הייעוץ הגנטי ובהתאם לתוצאותיו, על הרופא המטפל מוטלת החובה למסור להורים כל מידע רפואי רלוונטי אודות היתכנות להתפתחות מומים אצל העובר. כמו כן, רופא מעקב ההריון מחויב למסור להורים מידע רפואי מפורט אודות הסיכונים והסיכויים לקיום מום ו/או מחלה גנטית בעובר, משמעותם הרפואית והתפקודית, דרכים לאבחון וטיפול , וכן מכלול האפשרויות העומדות בפני ההורים להמשיך את ההיריון או להפסיקו.
ייעוץ רפואי אודות גילוי מומים בהריון ניתן על סמך שאלון ארוך ומפורט שניתן להורים לפני ההריון וכן על בסיס בדיקת DNA הנערכת להורים ובמידת הצורך גם לעובר, לפני ו/או במהלך ההריון.
אי גילוי מומים גנטיים בעובר במהלך ההריון ו/או לידת עובר עם תסמונות גנטיות קשות עשוי להוות רשלנות רפואית בהולדה בעוולה ולזכות בפיצויים משמעותיים. לפיכך קיימת חשיבות גדולה לפנות לעו”ד רשלנות רפואית המתמחה בתחום הריון ולידה כדי שיבדוק האם הטיפול הרפואי שניתן חרג מסטנדרט הטיפול הרפואי המקובל ונגרם נזק ממשי למטופל.