עורכת הדין נעמי קויפמן ניב תשמח להשיב לכל שאלה שתעלו בנושא רשלנות רפואית. 

אנא כתבו שאלתכם ונשיב לכם בהקדם >>>>>

: להלן מקבץ שאלות נפוצות כפי שנשאלו ונענו 

מתי נגיש תביעה לרשלנות רפואית

מטופלים שנגרם להם נזק כתוצאה מטיפול רפואי רשלני יכולים להגיש תביעת רשלנות רפואית ולתבוע פיצוי כספי מהמטפל ו/או מהמוסד הרפואי. לצורך הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית יש להקפיד על איסוף מרב החומר הרפואי הרלוונטי. במרבית המקרים ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית רק עד 7 שנים מהיום שבו נגרם הנזק למעט הסייגים הקבועים בחוק

מהי חובת זהירות מושגית וקונקרטית

עוולת הרשלנות מכילה את היסודות הבאים: חובת זהירות מושגית (כללית כלפי קבוצת מטופלים), חובת זהירות קונקרטית (למקרה ספציפי מול מטופל ספציפי ); התרשלות; קשר סיבתי; ונזק.

ככלל קיימת חובת זהירות מושגית בין מטפל למטופל, חובה זו מקורה בפסיקה ואין צורך להוכיחה.

אך באם יש צורך בהוכחת מקרה ספציפי  מתקיימת חובת זהירות קונקרטית, היינו, האם הרופא המטפל ו/או הצוות הרפואי צריכים היו לצפות את התרחשות הנזק בנסיבות המקרה.

מי יכול להגיש תביעה לרשלנות רפואית

מטופלים שנגרם להם נזק כתוצאה  של רשלנות של המטפל.
הורים זכאים להגיש תביעת רשלנות רפואית בשם ילדם הקטין.
במקרה של מטופל שנפטר כתוצאה מרשלנות רפואית: 1) קיימת זכות תביעה לעזבון המנוח, ובמקרה שביהמ"ש פוסק פיצויים, הם מועברים לעזבון. 2) תלויים במנוח שניזוקו כלכלית עקב מותו, זכאים אף הם להגיש תביעה.

מהן העלויות הכרוכות בהגשת תביעה לרשלנות רפואית

אגרת בית משפט כ – 700 ₪, חוות דעת מומחים, שכר טרחת עורך הדין אשר, ברוב המקרים, הינו באחוזים ומשולם מתוך הפיצויים שקיבל התובע.

התיישנות הגשת תביעה לרשלנות רפואית

תביעות בעילת רשלנות רפואית מתיישנת לאחר ה 7 שנים היינו ביום שבו ארע המעשה או המחדל, או ביום בו נתגלה הנזק בפועל, אלא שבמקרה האחרון תתיישן התובענה אם לא הוגשה תוך עשר שנים מיום אירוע הנזק,

לגבי קטין 7 שנים מיום הגיעו לגיל 18, היינו עד הגיעו לגיל 25.

יצוין כי עם הגשת תביעה לבית המשפט (למעט החריגים בחוק) – מפסיק מרוץ ההתיישנות.

? נפגעתי ברשלנות רפואית. כיצד לנהוג

  1. לאסוף ולשמור על כל התיעוד הרפואי הנוגע לעניין.
  2. לתעד במסמך מסודר את השתלשלות האירועים. באיזו בעיה רפואית מדובר, למי פניתם, כיצד טופלתם, איזה רופאים וכו’.
  3. לאסוף את כל הקבלות הקשורות.
  4. לתעד בצילום ככל שנגרמו צלקות.
  5. בשום אופן לא לסלק את התביעה / דרישה לבד ללא יעוץ מקדים עם עורך דין.
  6. להיזהר מפני התיישנות המקרה.
  7. לחזור לשגרה לאחר המקרה אך לא להזניח את הטיפול בנזק הרפואי.
  8. להישמע להוראות הרופא ולא לחזור לשגרה/עבודה עד שיקבע אחרת.
  9. לפנות לעורך דין הבקיא בתחום רשלנות רפואית על מנת שיאבחן האם מדובר ברשלנות רפואית שגרמה לנזק ויש מקום להגשת תביעה.

? נפגעתי ברשלנות רפואית. עד מתי אוכל להמתין עם התביעה

לא לחכות עם התביעה, זהו הצעד הראשון והמתבקש ביותר. למרות הזמן הקצר שעובר בין המחלה או הפגיעה עדיף להתחיל את התהליך כמה שיותר מהר מכמה סיבות, קודם כל כדי להתחיל לאסוף מסמכים ותיעוד, ואז לפעול לפי הנחיות עורכי הדין שלכם מה בדיוק יש לעשות כדי להוכיח לבית המשפט את הנזק שאירע לכם במלואו.

אני חושש שנפגעתי בזמן טיפול רפואי אך אין לי את כל המסמכים איך אפשר לקבל העתק של כל התיק הרפואי שלי

זכותך מלאה על פי חוק לקבל את כל המידע הרפואי בתיקך.

סעיף 18 לחוק זכויות החולה קובע חובה המוטלת על המוסד הרפואי ליתן לאדם המבקש זאת את מלוא התיק הרפואי (למעט חריגים הקבועים בחוק). 

יש לפנות אל הגוף האחראי על שמירת המידע והרשומות במוסד הרפואי בו נמצאת הרשומה הרפואית. במידה והמוסד הרפואי אינו מוכן להעביר את התיעוד, ניתן להגיש תביעה לצו עשה לבית המשפט לחייבו לעשות כן. שימת הלב כי הוצאת המידע הרפואי כרוכה לרוב בביצוע בתשלום.

ממליצה לקבוע פגישה ייעוץ ללא התחייבות אצל עו"ד המתמחה בתחום רשלנות הרפואית להערכה יסודית ומקיפה של סיכוי הצלחת התביעה.

אאחל לך בריאות שלמה!

למה לא לבחור בעורך נזיקין דין טוב לנזקי גוף לטיפול בתביעה שלי בנושא רשלנות רפואית
מדוע חשוב לבחור בעורך דין המתמחה בתביעות לרשלנות רפואית ??

אשתמש בתשובתי בדוגמה מתחום הרפואה להמחשת חשיבות הבחירה בעורך דין נזיקין שתחום מומחיותו הינו אך ורק ברשלנות רפואית.

כשהנך חולה, אתה ניגש לרופא כללי
(שאינו מומחה) המפנה אותך ואינו בקיא בתחום מחלתך להמשך בדיקתו המעמיקה של רופא המתמחה בתחום מחלתך. למשל מומחה אורתופדי, מומחה לפה ולסת, מומחה לאף אוזן גרון, מומחה לרפואת עור וכד..

כמו ברפואה גם במשפטים נדרש מומחה לתחום משפט ספציפי ומורכב כמו רשלנות רפואית. בענייננו אין די בעו"ד לנזקי גוף אלא נדרש עורך דין המומחה בתחום רשלנות רפואית המאופיין באירועים רפואיים מורכבים ושונים מאוד מהנושאים העולים בתיקי נזקי גוף רגילים ויחסית פשוטים.

להבדיל מתיקי נזיקין המתמקדים בעיקר בשאלת הנזק, בתביעות לרשלנות רפואית נדרש להוכיח גם קשר סיבתי בין רשלנות הטיפול שבוצע לנזק שנגרם למטופל. מורכבות זו דורשת מומחיות רבה . תביעה לרשלנות רפואית יכולה ליפול באחת באם לא מוכח קשר סיבתי בסבירות מעל 50%.

לפיכך נדרשת מיומנות ובקיאות ברזי התיק תוך ליווי הלקוח באופן אישי צמוד ובניהול מו"מ מקצועי ויסודי למול גופים גדולים עתירי משאבים כמו חברות ביטוח וספקי שירות רפואי.

פעמים רבות מדובר במילה של התובע כנגד מילה של נציג המוסד הרפואי או של הגורם הרפואי המכחיש את מקרה הרשלנות. חוסר זמן בחקירת ולימוד התיק על בוריו , חוסר זמן לאיסוף וארגון החומר הרב הכרוך בתביעה לרשלנות רפואית , חומר ניסיון בניהול הליך מו"מ קשוח ומורכב בתביעת רשלנות רפואית – כל אלה עשויים חלילה לפגוע בניסיונות השכנוע של הנפגע בצדקתו ולהוביל לדחיית/מחיקת התביעה או לחילופין להוביל לקבלת פיצוי כספי בסכומים נמוכים מאוד מצד חברות הביטוח וספקי השירות הרפואי הנוטים שלא לכבד עורכי דין לא מנוסים בתחום הרשלנות הרפואית.

לכן אל תתפשרו ובחרו בעו"ד המתמחה ומתמקד ברשלנות רפואית!

בדקו היטב טרם קביעת פגישה ייעוץ ללא התחייבות אצל עו"ד העוסק ומתמחה ברשלנות הרפואית להערכה יסודית ומקיפה של סיכוי הצלחת התביעה.

נתנו לי טיפול תרופתי לא נכון לכאבים וכתוצאה מכך התמכרתי למשככי כאבים. האם ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית בטיפול תרופתי לא נכון

מתן טיפול תרופתי שגוי עשוי להיחשב לרשלנות רפואית במיוחד כאשר מדובר במשככי כאבים (אופיאטים,) העשויים לגרום להתמכרות ותלות קשה על כל השלכותיה.

יחד עם זאת, נדרשים פרטים נוספים כדי לקבוע רשלנות רפואית : האם הטיפול התרופתי שניתן היה מתאים וראוי ? מה סוג התרופה?  מה המינון שניתן ?האם הטיפול תאם את גילו של המטופל ? (תינוק, ילד קשיש וכד'), האם היו נסיבות מיוחדות למטופל ? (בעל רגישויות, אלרגיות לתרופה, אשה בהריון, חולה אונקולוגי ), האם היה נדרש לערוך בדיקות מקדימות טרם מתן התרופה ? ועוד…

על הרופא המטפלת מוטל החובה לנקוט משנה זהירות כדי למנוע החמרה במצב נפשי של המטופל/ת כמו גם לתת הנחיות ברורות למקרה של הפסקת הטיפול התרופתי. כידוע, הפסקה בלתי ראויה עשויה גם היא לגרום לנזק חמור.

ניתן להגיש תביעה לרשלנות רפואית באם יוכח קשר סיבתי בין מתן התרופתי השגוי לנזק הנפשי שנגרם בהתמכרות למשככי כאבים ויכול היה להימנע במתן טיפול תרופתי אחר.

אני בן 24. ולפני 16 שנים בגיל 8 עברתי ניתוח כושל שגרם לי לנכות קבועה. האם יש סיכוי לתבוע היום ? נאמר לי שתקופת ההתיישנות היא רק 7 שנים

בהחלט שניתן להגיש עדיין תביעה!  האירוע קרה בעת היית קטין  בן 8. סעיפים 5 ו8 לחוק ההתיישנות, תשי"ח-1958  קובעים כי קטין מתחת לגיל 18 יכול להגיש תביעתו בגין נזק שאירע לו בזמן שהיה קטין עד גיל 25. כלומר, עד 7 שנים מיום הגיעו לגיל 18 .

היות והנך בן 24 כיום יש ביכולתך להגיש את תביעתך בגין ניתוח כושל לכאורה עד הגיעך לגיל 25.

יחד עם זאת,  מומלץ שלא להמתין עד הדקה האחרונה לגיל 25 ולפנות במיידית לייעוץ ללא התחייבות עם עו"ד המתמחה ברשלנות רפואית להערכת סיכויי הצלחת התביעה. דחיפות זאת הינה בשל העובדה שהכנת תביעה לרשלנות רפואית אורכת זמן רב בשל הצורך באיסוף כל המידע הרפואי מהגופים הרלוונטיים (שאורך זמן רב) ולאחר מכן הכנת חוות דעת רפואית על ידי מומחה רפאי בכיר בתחום הפגיעה שנגרמה לך (הכנתה אורכת כחודש לפחות ולעיתים גם חודשיים).

ממליצה לקבוע פגישה ייעוץ ללא התחייבות אצל עו"ד העוסק בתחום הרשלנות הרפואית להערכה יסודית ומקיפה של סיכוי הצלחת התביעה.

אאחל לך בריאות שלמה!

אני מעוניין להגיש תביעה לרשלנות רפואית עקב אבחון מאוחר בסרטן אבל שמעתי שחוות הדעת של אונקולוג הבכיר עולה המון כסף. אני בכלל לא בטוח שצריך להוציא כל כך הרבה כסף על חוות דעת. מה דעתך ? מה הדבר הכי חשוב לדעתך להצלחה תביעת רשלנות רפואית?

לא אחת אני נשאלת לגבי עלותה של חוות הדעת הרפואית ההכרחית להגשת תביעה לרשלנות רפואית.
(ללא חוות הדעת לא ניתן להגיש תביעה לבית המשפט)

חוות הדעת הרפואית, כשהיא ערוכה היטב, מפורטת ומבוססת במאמרים רפואיים מדעיים, על ידי רופא בכיר ומומחה בתחום הפגיעה, הינה קריטית להצלחה בתביעת רשלנות רפואית.

חשוב מאוד שחוות הדעת תוכן על ידי רופא בכיר ומוכר בתחומו, בדרך כלל פרופסורים ומנהלי מחלקות בגופים ציבוריים מוכרים, עתירי ניסיון וידע. משרד עו"ד קויפמן ניב עובד עם מיטב הרופאים המומחים בארץ בכל תחומי הרפואה. רופאים אלה עתירי ניסיון וידע בעריכת חוות דעת רפואיות מפורטות ומבוססות לבתי המשפט, והגישו בעבר חוות דעת שזיכו את הנפגעים במיליוני שקלים. חוות דעת זו מסייעת לתמוך בטיעוני הנפגע ברשלנות רפואית ולחזק מאוד את סיכויי הצלחת התביעה.

אל תתפשרו על חוות הדעת מהרופאים בטובים והמנוסים ביותר שיודעים לפצח האירוע הרפואי ולעזור לעורכי הדין להוכיח לבית המשפט קיומה של רשלנות רפואית.

ממליצה לקבוע פגישה ייעוץ ללא התחייבות אצל עו"ד המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית להערכה יסודית ומקיפה של סיכוי הצלחת התביעה.

אאחל לך בריאות שלמה!

הייתי בהריון וכל הבדיקות היו טובות והעובר בריא. בשבוע 29 להריון קיבלתי חיסון שעלת . שבוע לאחר מכן מצאו פתאום דימום במוחו של העובר. הרופאים לחצו עלי שאעשה הפלה אבל סירבתי. נולד לי ילד פגוע שסובל מבעיות רבות ועיכוב התפתחותי משמעותי. האם אפשר לתבוע על רשלנות רפואית למרות שהזהירו אותי וסירבתי לבצע הפלה

נדרשים לנו פרטים נוספים כדי לבחון את הקשר שבין תהליך מתן חיסון השעלת לדימום שהחל לפתע במוחו של העובר. באם ימצא קשר סיבתי בין תהליך מתן החיסון ומינונו לנזק שנגרם למוחו של העובר, בהחלט ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית במתן טיפול רפואי.  לחילופין , נדרש לבחון האם היה מקום להימנע ממתן החיסון באופן שהיה מונע את הנזק במוחו של העובר.

במקרה של תביעת רשלנות רפואית, תוגש תביעה לפיצויים בגין הנזקים הקוגניטיביים הקשים שגרם הדימום במוחו של העובר לרבות כיסוי הוצאות טיפולים רפואיים, סיוע, סיעוד, הפסדי שכר והוצאות בפועל והוצאות רפואיות ושיקומיות עד תום תוחלת חייו של העובר.

נותחתי ברפואה פרטית בגבי לפני שנתיים וחתמתי על מסמך הסכמה לניתוח כאשר נאמר לי מראש שהרופא שלי יהיה המנתח שלי. בדיעבד, מסתבר שרופא אחר ניתח אותי והרופא שלי רק היה אחראי. לא אמרו לי מראש שרופא אחר ינתח אותי אחרת לא היית חותמת. ידעתי בוודאות שהמנתח יהיה הרופא שלי בעצמו. האם קיימת כאן רשלנות רפואית ?

שלום לך, קשה לענות על השאלה מבלי לבדוק את כל פרטי האירוע בצורה יסודית. במידה ואכן וקיים הבדל בין ההסכמה מדעת שחתמת עליה טרם הניתוח בהחלט תתכן עילת תביעה לפיצויי נזק גוף גם בעילה של העדר הסכמה מדעת בהתאם לסעיף 13 לחוק זכויות החולה .

ממליצה לקבוע פגישה ייעוץ ללא התחייבות אצל עו"ד המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית להערכה יסודית של כל פרטי המקרה לרבות סיכוי הצלחת התביעה.

אאחל לך בריאות שלמה !

עברתי ניתוח קוסמטי במכון אסתטיקה ונשארתי עם צלקות ונזק לכל החיים. הרופא שביצע את הניתוח נפטר. את מי אני יכולה לתבוע ברשלנות רפואית

נדרש לבחון את חלוקת אחריות בין המכון והאסתטיקה והרופא המנתח ומהות היחסים ביניהם: מי היה הגורם המשכיר ומי היה הגורם המנתח? מי שכר את חדר הניתוח ? האם המנתח היה שכיר או עצמאי ? למי בוצע התשלום על ידך ? ועוד….

כמו כן, יש לבחון את פוליסת הביטוח המקצועי של הרופא המנתח בעת ביצוע הניתוח. לרוב, הרופאים מכוסים בפוליסת ביטוח בגין רשלנות מקצועית. במקרה של פטירת המנתח ובכפוף לכך שתוכיחי שהמנתח התרשל ברשלנות רפואית בטיפול קוסמטי, בית המשפט יחייב את כל הנתבעים בנזקך , ביחד ולחוד: הרופא המנתח, חברת הביטוח ומכון האסתטיקה.

במילים אחרות, גם אם הרופא המנתח נפטר, ואחריותם של  חברת הביטוח ו/או מכון האסתטיקה קטנה, בית המשפט יחייב אותם לשלם לך את מלוא הפיצוי בגין הנזק שנגרם לך.

ממליצה לקבוע פגישה ייעוץ ללא התחייבות אצל עו"ד המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית להערכה יסודית של כל פרטי המקרה לרבות סיכוי הצלחת התביעה.

אאחל לך בריאות שלמה !

הניתוח הפלסטי שעברתי גרם לי נזק אדיר. אני רוצה לתבוע את המנתח. מה עושים עכשיו

שלום רב , מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית לייעוץ ראשוני ללא התחייבות על מנת לבחון את פרטי האירוע וסיכוי הצלחת התביעה. במידה ועולה כי קיימת לכאורה עילת תביעה, עורך הדין יסייע לך באיסוף כל המסמכים הרפואיים הנדרשים לתביעה. לאחר מכן, יועברו כל המסמכים הרפואיים לעיונו של רפואי בכיר בתחום הפגיעה הרלוונטי (מומחה פלסטיקאי בעניינך) שיכתוב חוות דעת רפואית שתתמוך ותחזק את טענותיך. יודגש כי ללא חוות הדעת זו לא ניתן יהיה להגיש תביעה לבית משפט. בית המשפט יבחן האם הניתוח הפלסטי שעברת בוצע על פי הסטנדרט הרפואי המקובל או באם בוצעה חריגה מסטנדרט הזהירות של צוות רפואי סביר. במידה ויקבע כי בוצעה חריגה , תביעתך בגין רשלנות רפואית תתקבל בצירוף הפיצוי הכספי בגין הנזק שנגרם לך (מבחן התוצאה).

ממליצה לקבוע פגישה ייעוץ ללא התחייבות אצל עו"ד המתמחה בתחום רשלנות הרפואית להערכה יסודית ומקיפה של סיכוי הצלחת התביעה.

אאחל לך בריאות שלמה!

מה גובה שכר טרחת עו"ד בתביעות רשלנות רפואית

שכר טרחת עורכי דין המייצגים תובעים בתביעות רשלנות רפואית נגבה, ע"פ רוב, מהסכום המתקבל בתום ההליך ושיעורו משתנה בין עו"ד לעו"ד.

בד"כ מדובר ב-25-30%. בנוסף לתשלום שכר הטרחה, על הלקוח לשאת בהוצאות נוספות הכרוכות בבירור קיומה של עילת תביעה וניהול ההליך המשפטי (כגון איסוף חומר רפואי וחוו"ד מומחים).

ממליצה לקבוע פגישה ייעוץ ללא התחייבות אצל עו"ד המתמחה בתחום רשלנות הרפואית להערכה יסודית ומקיפה של סיכוי הצלחת התביעה.

אאחל לך בריאות שלמה!

בית חולים במרכז לא אבחן אצלי אפנדיציט מודלק ושוחררתי הביתה למרות שסבלתי מכאבים חזקים. לאחר 3 ימים התוספתן שלי התפוצץ . פוניתי לבית חולים אחר שם ניתחו אותי וקיבלתי שירות ואשפוז מצוין. והחלמתי לגמרי והכל בסדר עכשיו. לא נגרם לי נזק. רוצה לתבוע את בית החולים לא אבחן את האפנדיציט מלכתחילה. מה עושים

נראה אכן כי חווית מקרה לא נעים ואני שמחה כי החלמת לחלוטין. מדבריך עולה כי לא נגרם לך כל נזק כתוצאה מהאירוע .שימת לבך כי בתביעות שעניינן רשלנות רפואית יש להוכיח נזק ולקשרו לרשלנות רפואית. אם אכן לא נגרם כל נזק לדבריך, אינני סבורה שנכון לפעול להגשת תביעה.

אאחל לך בריאות שלמה!

עשיתי פילינג כימי אצל קוסמטיקאית והיא פשוט הרסה לי את הפנים עם מלא צלקות. אפשר לתבוע אותה אם שילמתי לה בשחור ?

שלום רב, בתביעה לרשלנות רפואית נדרש לבדוק תחילה האם הקוסמטיקאית פעלה על פי הסטנדרט הרפואי המקובל החל על טיפולים קוסמטיקאים לרבות נהלי משרד הבריאות .באם ימצא כי הקוסמטיקאית פעלה חריגה מסטנדרט הזהירות של צוות רפואי סביר והביאה בהתרשלותה לנזק הצמיתה לפניך, ניתן יהיה להגיש תביעה ללא קשר לאמצעי התשלום על ידך. ממליצה לקבוע פגישה ייעוץ ללא התחייבות אצל עו"ד העוסק ומתמחה בתחום הרשלנות הרפואית להערכה יסודית ומקיפה של סיכוי הצלחת התביעה.

אאחל לך בריאות שלמה!

הבת שלי סיימה טיפול אורתודנטי יקר שנמשך למעלה משנתיים עם תוצאות מאכזבות: השיניים לא התיישרו והחניכיים הפכו רגישות ומדממות. האם אפשר לתבוע על רשלנות רפואית

שלום רב, בתביעה לרשלנות רפואית שיניים נדרש להפנות את בתך לחוות דעת רופא אורתודנטי בכיר שיחווה דעתו האם הטיפול חרג מסטנדרט זהירות רפואי סביר.

חשוב לזכור כי לא כל טיפול רפואי כושל הוא סיבה להגשת תביעה על רשלנות רפואית. תביעות לרשלנות רפואית הינם מורכבות ומחייבות בדיקה יסודית ומעמיקה היות ולא די בביסוס נזק הצמיתה שנגרם אלא נדרש לבסס גם קשר סיבתי בין הטיפול האורתודנטי הכושל לכאורה שניתן לנזק שנגרם למטופל. זכרי גם שהתיישנות בתביעות רשלנות רפואית במקרה זה הן בנות 7 שנים מיום הטיפול .ורק הגשת תביעה לבית המשפט עוצרת את תקופת ההתיישנות.

אאחל לך בריאות שלמה!

הראיתי לרופא עור נקודת חן חשודה והוא אמר ש"זה שום דבר". חצי שנה אחרי זה ניגשתי לרופא עור אחר שהפנה אותי בדחיפות לביצוע ביופסיה. בבדיקת הביופסיה גילו כי מדובר בסרטן מלנומה מסוכן והיפנו אותי לניתוח דחוף להסרתו. הורידו לי את המלנומה ועשו לי בדיקות והכל בסדר. אמרו לי שהיה לי מזל גדול. האם אפשר לתבוע את הרופא ברשלנות רפואית היות ולא אבחן סרטן מלנומה ?

הרופא המטפל היה צריך להפנות אותך להמשך בדיקות רפואיות יסודיות תוך נקיטת אבחנה מבדלת.  במסגרת ביצוע אבחנה מבדלת, על הרופא המטפל היה לערוך תחילה רשימה של כל המחלות והמצבים הרפואיים העשויים להסביר את תלונותיך ואז היה עליו לשלול, בזה אחר זה, מחלות העלולות להתיישב עם תלונותיך והסימפטומים שהופיעו אצלך עד להגעה לאבחנה הנכונה. 

אבחון מאוחר ו/או שגוי בסרטן מלנומה בהחלט עשוי להיחשב לרשלנות רפואית באבחון אך נדרשים פרטים נוספים.

אאחל לך בריאות שלמה!

אני רוצה לתבוע את בית החולים ברשלנות רפואית. כמה פיצויים אוכל לקבל ?

שלום רב, אין תשובה אחת נכונה לשאלה זו. כל מקרה לגופו. ככלל, תביעה לרשלנות רפואית כוללת תחשיב כספי כולל המחולק לפי 3 ראשי נזק עיקריים:

ראשי נזק ממוניים:  מדובר בנזק שניתן לכימות מספרי כמו הפסדי השתכרות או פגיעה בכושר ההשתכרות והוצאות שונות שנגרמו עקב הנכות והמגבלות הן בעבר והן בעתיד שכולל: הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעה לטיפולים ולבדיקות, הוצאות שיקומיות וסיעודיות, עזרת צד ג'.

ראשי נזק לא ממוניים:  מדובר בנזק שקשה לכימות עלותו כגון : קיצור תוחלת חיים, כאב, סבל, ייסורים ומצוקה נפשית כתוצאה מהטיפול הרפואי הרשלני.

פיצוי בגין "השנים האבודות: מדובר בפיצוי בגין אותן שנים שבהן יכול היה הנפגע לעבוד, להשתכר ולחסוך, אלמלא קוצרו חייו בשל הטיפול הרפואי הרשלני.

חשוב לציין כי סכום הפיצויים הכולל תלוי במכלול הנזקים שנגרמו למטופל עקב הרשלנות הרפואית שגרמה לנזק לנפגע. כל מקרה לגופו. ככל שאחוזי נכות הצמיתה יהיו גבוהים ומשמעותיים יותר מבחינה תפקודית כך יגדל בהתאמה סכום הפיצויים שעשוי להגיע למליוני שקלים.

לפרטים  נוספים, ממליצה לקבוע פגישה ייעוץ ללא התחייבות אצל עו"ד המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית להערכה יסודית ומקיפה של סיכוי הצלחת התביעה וסכום הפיצוי המשוערך.

אאחל לך בריאות שלמה!